De eerste 6 maanden

Eerlijk gezegd lijken de eerste 6 maanden wel voorbij gevlogen als ik nu terugkijk. Op dat moment zelf dacht ik er wel anders over, omdat ik de eerste 3 maanden (of zelfs iets langer) zo misselijk was. Maar nu ik terugkijk, is het best snel gegaan.

 

In de eerste tijd ga je niet zo vaak naar de verloskundige. Ik heb gevraagd hoe dat zit en het komt eigenlijk neer op: ‘zolang jij je goed voelt en geen rare dingen doet, kun je vertrouwen op je lichaam dat het goed voor je baby zorgt.’ Nou vooruit, op goed geluk dan maar. In deze eerste 6 maanden ga je ongeveer elke 4-6 weken langs de VK en deze afspraken zijn voornamelijk om te kijken of je waarden goed zijn. Je wordt regelmatig geprikt in je vinger voor het suiker- en ijzergehalte te controleren, je moet even op de weegschaal (heb ik zo’n 3 keer gedaan tot nu toe) en als je geen andere bijzonderheden of vragen hebt ben je ook vrij snel weer klaar. Vanwege hoge bloeddrukken in mijn familie wordt deze ook altijd gecontroleerd bij mij.

 

Alleen mijn afspraken duren altijd tot de max, omdat onze VK niet zo goed is in Engels en dus alles in het Zweeds gaat. Mijn lief is er gelukkig altijd wel bij om te vertalen, mochten we er echt niet meer uit komen. In het ziekenhuis zijn ze overigens erg goed in Engels, dus ik ben wat dat betreft wel gerust dat we niet vastlopen met de communicatie bij de bevalling.

 

Bij ons laatste bezoek, dat was rond de 25e week, werden alle afspraken voor de rest van de zwangerschap ingepland. Vanaf de 29e week ga je elke 2 weken naar de VK. Zo houden ze jou en de baby (vanaf buiten) goed in de gaten. Maar goed dat ik geen werk heb op dit moment, anders had mijn baas denk ik niet zo blij geweest met al die afspraken!

 

Binnenkort gaan we naar een ouderbijeenkomst in het ziekenhuis, waar we informatie gaan krijgen over de bevalling en dergelijke. Geen idee nog wat ons te wachten staat en ik ben blij dat ze ons die informatie geven. De week erna gaan we naar een ouderbijeenkomst van onze VK zelf en ze had aangeraden om na de bijeenkomst in het ziekenhuis eventueel vragen op te stellen zodat zij ze kan beantwoorden.

Nog geen reacties

Geef een reactie