Het weer in Januari – Maart

Het weer kan hier erg variëren, net als we in Nederland gewend zijn.

11 Januari 2014

11 Januari 2014

Zoals je kunt zien was het op 11 Januari lekker koud, zoals het hoort. ‘s Nachts is het dan rond de -8 tot -10 graden en overdag met een zonnetje komt de temperatuur net niet boven de 0 uit.

2 dagen later hadden we dit:

13 Januari 2014

13 Januari 2014

Een zonnetje dat schijnt op de bomen, waar af en toe een laag sneeuw vanaf valt, maar het blijft nog verraderlijk koud.

13 Maart 2014 (out is op het balkon)

13 Maart 2014 (out is op het balkon)

2 maanden later zou het nog steeds winter moeten zijn, maar niets is minder waar hier. Net als de rest van Europa is het weer hier flink van slag, want vorig jaar rond dezelfde tijd was het nog een strenge winter. Ons balkon is ingebouwd met glas, waardoor het een paar graden warmer is dan buiten, of binnen in het appartement. Maar dan nog: 25 graden in Maart, doe even normaal.

 

Alsof ze me gehoord hebben, is op 19 Maart de lol er weer af en sneeuwt het weer! Bewijs:

19 Maart 2014

19 Maart 2014

Niks groene bomen, gras gaat helemaal nog niet groeien en dat foldertje dat in de bus lag over bad en strand aanbiedingen gooien we maar gauw in de papierbak. (Zweden zijn trouwe recycelers, moet je even aan wennen)

Dus denk je: ‘dat kan dan toch ook weer zo snel terugdraaien?’

 

21 Maart 2014

21 Maart 2014

21 Maart 2014

Ja hoor, dat kan! Op 21 Maart scheen het zonnetje weer met al zijn kracht en was het voor het raam lekker weer zo’n 19 graden. De natuur doet zijn best om de sneeuw zo snel mogelijk te laten smelten en de automobilisten zijn absoluut niet blij mee dit weer. Ze gebruiken nu namelijk winterbanden met speciale anti-slip-spikes en als er geen sneeuw ligt en er gestrooid is, slijten je banden vreselijk snel. Maar met deze schommelingen kan je het ook niet riskeren om je zomerbanden weer onder de auto te (laten) smijten, want wat nou als het volgende week weer sneeuwt?

One Response to "Het weer in Januari – Maart"

  1. Lia

    Deze blog werkt een stuk prettiger, mooier en overzichtelijker, het weer is inderdaad raar, ook hier, veel wind en af en toe een spetter regen. Maar echt koud is het eigenlijk niet geweest.

Geef een reactie