30 weken

Vrijdag hadden we weer een controle bij de VK. Zoals altijd wordt dan even mijn suiker en bloeddruk gemeten en die waren weer goed. Één van de routine checks is het opmeten van je baarmoeder. Je gaat op de tafel liggen, maakt je buik vrij en de VK gaat meten hoeveel centimeter er zit tussen je schaambot en de bovenkant van je baarmoeder. Zij kan dat blijkbaar voelen, die bovenkant van de baarmoeder, maar het is mij nog niet gelukt. De vorige keer was het 26 cm en deze keer was het 30 cm, de baby kan dus goed groeien en heeft genoeg ruimte, zei onze VK. Ook zullen we nu iedere keer naar het hartje luisteren en deze keer was hij heel snel gevonden! Superschattig als je dat gebonk hoort op dat apparaat en de kleine begon flink te schoppen naar het apparaatje. We moesten allebei wel lachen en de VK grapte dat hij het misschien niet zo leuk vind, al dat geprik :)

IMG_20140328_145033

Hoewel ik er echt geen zin in heb, zijn we die middag toch naar buiten gegaan voor een wandeling. Ik vermaak me namelijk thuis ook wel, maar ik weet dat lopen heel goed is als je zwanger bent. Als je niet zwanger bent trouwens ook, maar ik zou zo’n spijt hebben als de bevalling tegenvalt en ik erachter kom dat lopen had geholpen. Naast ons appartementengebouw is een bos en ik was wel nieuwsgierig hoe het eruit zag ‘van binnen’. Dat viel wel lekker tegen, het is hier niet zo plat als in Nederland en er zijn flink wat steile hellingen waar je omhoog moet. Normaal voel je dat al in je benen, maar nu merkte ik die extra 10 kilo ook erg goed! Maar, alles voor de baby, een beetje gezond bewegen is voor ons allebei goed, dus ik geef niet op. Het landschap is ook wel erg mooi, dus dat maakte het de moeite waard.

IMG_20140328_141456

De lente is half begonnen. ‘s Morgens wil de temperatuur nog weleens rond het vriespunt liggen, maar de bloemetjes staan ook zo goed als in bloei. Dus vandaar een halve lente. Overdag is het echt lekker weer, goed uit te houden met een trui over je shirt, want een winterjas is nu te warm. Sneeuw zie je niet meer en de bomen en struiken worden steeds groener. Over fluitende vogeltjes zou ik eerlijk gezegd niet weten of je daaraan kan merken of de lente begint, want we hadden 1 gek die de hele winter heeft zitten fluiten.

IMAG0569_1 (2)

Nu begint het zware gedeelte, die buik zit in de weg! ‘s Avonds liet ik een papiertje vallen toen ik op de bank zat en ik heb 3 serieuze pogingen gedaan om het op te rapen, maar het lukte gewoon echt niet! Teleurgesteld gaf ik het maar op, ik dacht: ¨Ik pak het wel op als ik volgende keer opsta.¨ Maar mijn lief zag de blik in mijn ogen en raapte het papiertje maar voor me op. Hij pakte me beet en knuffelde me gauw. ¨Geeft niks hoor lieverd, ik doe het wel.¨ met een lieve glimlach. Dat maakt een hoop goed.

 

Geestelijk bereid ik me alvast voor op de sportschool na de bevalling. Het is namelijk wel leuk, een baby krijgen, maar sinds deze week begint echt alles ineens uit te zetten. Mijn ringen draag ik al een paar weken niet meer, mijn gezicht is nog boller en ik heb strepen gevonden op mijn bovenbenen. Ze zijn niet waanzinnig groot, maar wel even dat je denkt: ¨Goh, ik word echt dikker nu.¨ Op mijn buik heb ik gelukkig geen strepen, maar ik hou er wel rekening mee dat die vanaf nu elk moment kunnen verschijnen omdat mijn buik strak staat en ik weet niet hoeveel ik nog mee kan rekken. Mijn borsten zijn zo zwaar dat daar nu ook wat streepjes staan en mijn rug heeft daar ook last van. Kan niet wachten tot de baby er is en wat melk gaat drinken zodat ze wat lichter worden 😛

2 Responses to "30 weken"

 1. Hahahah schat, je borsten worden alleen maar groter als de baby er is… Dan komt de melkproductie pas echt op gang! Hihi succes he lieverd xxxx

 2. Mam

  Je bent en blijft prettig gestoord, die paar kleine hindernissen overleef je wel. Ik ben super trots op je, je ziet er heel gezond uit.
  Met een mannetje als Niklas kun je gewoon niet verkeerd gaan. Hou vol die laatste paar weken, je kunt het.
  En het is het allemaal waard, ik kan het weten want ik heb jou tenslotte.

  You are simply nuts, those little things you can always get over, I’m so proud of you, looking so healthy. With a guy like Niklas, you cant go wrong. Hang in there you can do it, just a couple of weeks to go.
  It’s all worth it, I know, because I’ve got you.

  Dikke Knuffellllll, big hugggggg

Geef een reactie