Kilo’s en kleertjes

Na het hele verhaal over onze informatie avond, wat echt niet voor iedereen interessant is, is het weer tijd voor een ‘normale’ post.

 

Kilo’s

Jezus wat een gewicht! 11 kilo heb ik er nu bij en ik heb geen idee hoeveel er nog bij gaat komen. Ik weet niet of het verstandig is om uit te gaan van de 20 kilo en dan hopen dat het meevalt, of dat dit juist niet slim is. Ik weet dat de baby nog 1 tot 1,5 kilo nodig heeft om op het normale geboortegewicht te zijn, dus op die kilo’s reken ik sowieso alvast. Ik word alleen steeds angstiger over wat er nog gaat komen. Durf ik straks nog wel van de bank op te staan? Val ik straks niet om? Kan mijn lichaam dat wel, zo groot opblazen zoals je anderen ziet? En dan na de bevalling, hoe zal alles er dan uitzien? Over sommige dingen wil ik helemaal niet nadenken en gewoon afwachten hoe het zal lopen en ik denk eigenlijk dat dit de beste manier is. Tuurlijk is het allemaal nieuw en ben ik zenuwachtig, maar ik kan me er wel druk om maken, ik kan het meeste toch niet veranderen. En als ik me iets heb voorgenomen, dan is het wel: Niet druk maken om iets waar je niks aan kan doen. (Maar toch wil ik niet té groot en ‘dik’ worden!)

 

Kleertjes

IMAG0577 (2)

We hebben een stapel kleertjes overgekocht van kennissen die ze niet meer nodig hadden, samen met wat extra spulletjes zoals een lamp en schilderijtjes. We hebben voor het Winnie de Pooh thema gekozen en de babykamer wordt zo schattig! We hebben zo goed als alles in huis en klaar voor de baby. De kinderwagen is zo goed als onderweg, de commode staat in huis, maar heeft de verkeerde kleur. Mochten we geen andere kunnen vinden die ons zint, dan gebruiken we hem wel, maar eigenlijk is dat het enige meubel met een andere kleur dan de rest en het staat een beetje stom. We hebben genoeg kleertjes, zalfjes, talkpoeder, speentjes, thermometer, eetstoel, badspeeltjes enzovoort. Alleen moeten we nog even kijken naar een mobil voor boven het bedje. Oja, en even een pak luiers in huis halen. Een box en los speelgoed kan nog even wachten, daar kan toch niet meteen mee gespeeld worden en hij kan zolang ook op een kleed spelen. (Zo’n speciaal speel-kleed, zelfde idee als een mobil, maar dan voor op de grond en de baby ligt eronder) Echt, deze baby ziet er straks uit als een klein knuffelbeertje!

Nog geen reacties

Geef een reactie