Trouwen

10886274_10203905797018582_144227029_o

We zijn verloofd! We gaan trouwen!

 

Er is echter het één en ander aan de hand. Mijn immigratiepapieren verlopen deze zomer en ik moet verlenging aanvragen. Nu is het zo dat ik afgewezen kan worden, omdat mijn situatie nu niet bepaald 100% is. Als je het objectief bekijkt, ziet het er als volgt uit: Eerste jaar kom ik naar Zweden, heb een paar maanden gewerkt en raak zwanger op het moment dat mijn werk ophoudt. In het tweede jaar wordt de baby geboren en ontvang ik een uitkering omdat ik thuis voor de baby zorg. Dit is een minimaal bedrag omdat ik maar een korte tijd heb gewerkt, maar toch krijg ik van de overheid geld. Nu ga ik verlenging aanvragen van mijn papieren en heb ik geen werk. Er is een grote kans dat ze me afwijzen en dan raak ik mijn sociale voorzieningen kwijt zoals mijn zorgverzekering en dat is natuurlijk niet handig. Wanneer je getrouwd bent, heb je het recht om die verlenging te krijgen. Je laat dan namelijk zien dat je een gezin bent en niet zomaar geld komt trekken van de overheid. Je situatie ziet er dan gewoon een stuk positiever uit. Ik ben van plan om weer te werken wanneer de kleine naar de opvang gaat en ik ben in Zweden voor de liefde, niet om de boel hier op te lichten, te vluchten of wat voor reden dan ook. En dat kunnen we bewijzen ook!

 

Omdat het deze zomer al nodig is om getrouwd te zijn, gaan we voor de wet in het gemeentehuis trouwen, met z´n tweeën was het idee, niks bijzonders. Nu blijkt wel dat de naaste, lokale familie erbij wil zijn en van ons mag dat. Je mag een bepaald aantal personen meenemen naar het gemeentehuis, die mee naar binnen mogen. En dat is het. We kleden ons mooi aan, zorgen dat de ringen gegraveerd worden en gaan naar de ambtenaar. Daarna is er niks, gaat iedereen gewoon weer naar huis. We hebben de financiele middelen niet om er deze zomer een feest van te maken, we hadden in gedachten dat we hier 2 jaar de tijd voor wilden nemen zodat we kunnen sparen en plannen, want we hebben allebei nog geen idee hoe alles werkt. Maar door de papierhandel zijn we een beetje gedwongen om dit nu snel te doen en dan later de feestelijkheid eromheen erbij.

 

We willen samen (met z´n tweeën) vieren dat we gaan trouwen en we weten nog niet precies hoe alles gaat lopen, maar we zullen vragen of Benjamin uit logeren kan, zodat wij de huwelijksnacht alleen kunnen zijn.

 

Over 2 jaar, wanneer we alles voor elkaar hebben, willen we een diner plannen in een weekend en dan willen we ook familie uit Nederland uitnodigen. Zij zullen dan zelf voor hun tickets en overnachting moeten zorgen, maar de dag (diner) wordt dan verzorgd door ons.

 

Maar voor nu is het alleen naar het gemeentehuis en daarna gaan we er met z´n tweeën vandoor. We willen lekker samen onze liefde op een kleine, maar speciale manier vieren, zodat deze dag niet zomaar voorbij gaat alsof je even boodschappen bent wezen doen.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Wij vragen alle vrienden en familie om hun begrip en respect voor onze keuze.

One Response to "Trouwen"

  1. ga er voor maak er een mooiedag van en heel veel geluk aan jullie toe gewens ik ben blij voor je

Geef een reactie