Stoppen met facebook, zou jij het kunnen?

icon320x320

Ik zou graag stoppen met facebook, omdat ik merk dat het me veel te veel bezighoudt. Constant zit ik met mijn telefoon te kijken of er iets nieuws gebeurd is. Ik merk ook dat wanneer ik een hele dag niet heb gekeken, dat er zoveel is om te lezen, dat ik me afvraag of mensen nog wel iets anders doen.

 

Ik erger me aan onnodige dingen. Iemand die op reis gaat en alleen maar selfies post, wat heb je daar nou aan? Post liever een plaatje van waar je bent, jouw hoofd kennen we wel van het profielplaatje of van in het echte leven. Als je dan bij de eiffeltoren staat, of de chinese muur, laat die dan zien in plaats van de zoveelste foto van jezelf.

 

Eten. Ik ben er zelf ook schuldig aan. Een foto van je eten is echt niet interessant. Ik heb het ook gedaan (meer dan 1 keer zelfs) dat ik een foto plaatste van een gerecht totdat iemand zich afvroeg of het hondenvoer was. Sindsdien post ik geen foto´s meer van mijn eten.

 

Selfies en groepsfoto´s zijn leuk, als je het niet overdrijft. Ik hou normaal al niet van drukte in een restaurant, maar al helemaal niet als er 4 tieners achter me komen zitten en eerst moeten er 17 groepsfoto´s gemaakt worden, omdat het zo fantastisch is om hier te zijn met zijn allen. Kinders; jullie gaan eten, niet Obama ontmoeten. Doe even gewoon.

 

Gezeik over openbaar vervoer. Hoort niet op (mijn) facebook, stuur dan een mailtje naar de organisatie, dan heb je kans dat ze het lezen. Wat kan ik er nou aan doen dat je weer voor niks stond te wachten? Alleen maar fantastische berichten over je zwangerschap, trouwen, diploma, concerten. Het lijkt een heel ander leven. Iemand heeft zelfs een keer gezegd; het gaat helemaal niet zo lekker als dat je op facebook ziet, dat lijkt maar zo en schijn bedriegt. Je kan online nu eenmaal overkomen hoe je wilt en men gelooft het. Of juist iemand die alleen maar negatieve dingen schrijft, daar word je ook niet blij van. Je denkt bij jezelf; jeetje heb je aandacht nodig, of: jeetje wat erg, maar ik kan ook niet helpen. En dus heeft het totaal geen nut en zet je jezelf alleen maar in een negatief daglicht. Het is lastig…

 

Voorlopig neem ik geen drastische beslissingen, ik vind het vooral ook leuk om af en toe te zien hoe het met iedereen gaat. Ik heb ook sinds gisteren Instagram (heb ooit eens gezworen dat nooit te doen) en ik moet toegeven dat ik dat heel leuk vind! Je ziet meer, omdat het voornamelijk foto’s zijn, op een quote na. Van wat ik tot nu toe gezien heb blijft het zure commentaar van de gemiddelde zeikerd vrijwel achterwege bij iemands foto’s op Instagram. Ik kies voor automatisch linken van mijn Instagram naar Facebook en dan hoef ik niet meer elke dag als een verslaafde te zitten gluren naar de blauwe muur vol katten, honden en geklaag over de corrupte belastingdienst. (ja serieus, op een plaatje van een krant begon iemand over de corruptie van politie en belastingdienst in Nederland, hahaha)

Nog geen reacties

Geef een reactie