Een jaar met ons nieuwe gezin

Benjamin is nu bijna een jaar bij ons! We zijn nu aardig aan elkaar gewend en het wordt steeds leuker. Hij kan al veel meer dan een paar maanden geleden, zoals kleine stukjes lopen, de bal naar je gooien, voetballen als hij steun heeft. Het is een klein jongetje, geen baby meer en ik vind het heerlijk. Het is wel een beetje beangstigend om te zien hoe groot hij wordt en hij is al wat groter dan de rest van zijn leeftijdgenootjes dus het valt nog meer op.

Cartoon illustration showing a baby sleeping with its head on a pillow

Het slapen gaat redelijk goed, ook al lag hij tot deze week nog bij ons op de kamer. Tot deze week heeft hij ´s nachts nog een nieuwe luier en fles nodig, maar de laatste dagen wilde hij zijn fles niet meer en er is me aangeraden om dat dan ook niet meer aan te bieden en zo te proberen om hem van de nachtvoedingen af te krijgen. Hij eet nu genoeg overdag en zijn lichaam zou gewend moeten zijn aan de stoffen overdag te krijgen en dan ´s nachts slapen en groeien. Deze week hebben we de deurklinken geolied en we proberen weer of we hem in zijn eigen kamer kunnen laten slapen.

 

Ik denk dat ik inmiddels aardig op weg ben om een lastige bevalling en zware start te verwerken. Ik zit niet meer iedere keer spontaan te huilen, het blijft aardig beperkt. (totdat er iets gebeurt) Ik blijf het moeilijk vinden dat de meeste mensen niet weten wat er aan de hand was en toch oordelen. Iemand die heel dicht bij me staat heeft weleens gezegd dat een keizersnede een makkie is. Maar diegene heeft het zelf nooit meegemaakt. Bijna je kind verliezen nadat je al 2 dagen aan het proberen bent hem eruit te krijgen is echt geen makkie. Ze beslissen niet zomaar dat je ineens naar de operatiekamer moet. Dan daarna met je slaaptekort, pijn, medicatie etc meteen je baby verzorgen, proberen de borstvoeding op gang te krijgen terwijl je geen idee hebt wat er gebeurt, wat er gaat gebeuren, is echt niet makkelijk. Het heeft bijna een jaar geduurd om hier mee om te gaan. Ik kan zien dat het goed gaat met mijn aapje, met mij gaat het steeds beter en iedereen is gezond, blij en compleet.

 

En vorige week stond er een vrouw over mijn buik te aaien en vroeg of er een tweede aankwam. Stom wijf… Daar praat ik dus ook nooit meer tegen. Heb ik zo mijn best gedaan om mijn doelen te bereiken, boort zij het ff lekker de grond in. Ik heb een stuk extra vel dat uitgerekt is en nog niet terug is geschronken, daar kan ik niks aan doen. Ik let op hoeveel ik eet en ook vrij gezond, ik sport. Meer kan ik er niet aan doen zonder eventuele operaties, want het is geen vet. Qua gewicht ben ik terug op het punt van voor de zwangerschap en daar ben ik heel trots op. Nog voor mijn deadline heb ik het gehaald en door haar opmerking is een stuk van mijn zelfvertrouwen weer weg.

 

nummer1

Dit jaar is bijzonder geweest. Veel ups en downs, grote veranderingen en het lijkt wel een compleet nieuw leven. We zijn nu een gezin en ik heb tijdens het laatste jaar geleerd (van anderen) dat het oké is om dat op nummer 1 te zetten. Wat iemand anders wil is nooit belangrijker dan mijn gezin en dat is oké. Ik zal altijd alles doen om te zorgen dat ze gelukkig zijn en alles krijgen wat ze nodig hebben. Ik zal ze nooit in de steek laten of een ander voor laten gaan. Ik ben volwassen geworden en mijn prioriteiten zijn veranderd. Waar ik voorheen graag een carriere wilde, heen en weer reizen naar vrienden en familie, komt dat nu op een lager pitje. Het is oké om elkaar minder te zien, je hebt toch wel contact tegenwoordig. Een carriere is ook lastiger in een ander land omdat opleidingen niet zo veel betekenen als in Nederland, dus ik neem genoegen met een simpelere baan, waar ik niet voor gestudeerd heb.

 

Hoewel het soms lastig is om het verleden te laten voor wat het is, probeer ik me vooral te richten op de toekomst. Er zullen zoveel leuke tijden komen met ons gezin, dat niemand me meer af kan pakken. Tuurlijk zullen sommige dingen niet even makkelijk gaan en krijg je af en toe een zware tijd te verduren, maar ik geloof dat we elkaar gelukkig zullen maken en houden!

3hearts-3web

Nog geen reacties

Geef een reactie