Een standaard dag bij ons thuis

Opstaan

’s Morgens rond 6 uur gaat mijn wekker. Meestal slaapt Benjamin naast ons of tussen ons in en Niklas is normaal gesproken al naar zijn werk. Ik wacht even om te zien of Benjamin wakker wordt en als hij verder slaapt ga ik stilletjes naar de badkamer om te douchen. Als hij wel wakker wordt neem ik hem mee naar de badkamer.

shower

Ontbijt

Als het wassen en aankleden klaar is gaan we lekker samen ontbijten. Ik geef Benjamin wat te eten en ik maak voor mezelf koffie. Wanneer hij aangeeft klaar te zijn met eten maak ik eten voor mezelf. Dat moet in die volgorde, anders is hij alleen maar geïnteresseerd in wat ik doe en vergeet dan zelf te eten. Soms probeer ik het wel, we kunnen allebei een schaaltje cornflakes met melk nemen, dan gaat het aardig. Maar als ik een boterham eet wil hij bijvoorbeeld zijn yoghurt niet meer.

 

Het ligt eraan hoe laat het na het eten is. Als het al rond 7.30 uur is gaan we onze jas en schoenen aandoen en anders mag Benjamin nog even spelen tot het tijd is om te gaan.

 

Opvang

Benjamin gaat elke ochtend om 8 uur naar zijn dagoppas. Ik breng hem tijdens winterweer met de auto en rij dan meteen door naar mijn werk. Bij goed weer ga ik hem lopend met de kinderwagen brengen en neem dan de trein naar mijn werk. Tenzij Niklas de auto nodig heeft, in dat geval nemen we ook de kinderwagen met rotweer.

stroller

Ik werk tot ongeveer 15.00 uur en vertrek dan weer richting oppas om Benjamin op te halen. Hij is normaal tot ongeveer 16.00 uur bij de oppas (en zijn vriendjes) en hij vind het nooit echt leuk om naar huis te gaan. Hij is dan voor zijn gevoel eigenlijk nog niet klaar met spelen, maar we moeten naar huis om te eten.

 

Avondeten

Thuis aangekomen is het bijna 16.30 uur en heeft Benjamin honger. En hij wil meteen nu eten. Niet eerst koken, dat doen we maar in onze eigen tijd, je tovert maar heel snel eten voor me op tafel. Dus we hebben onszelf aangeleerd om porties eten voor Benjamin te maken en in de koelkast te bewaren zodat we snel eten kunnen opwarmen voor hem.

 

De een voert Benjamin en de ander start met koken voor onszelf. Wanneer wij dan gaan eten, snoept Benjamin een paar happen mee en zo leert hij om alles te eten wat wij eten. We hebben nu nog wel grenzen, vette troep liefst niet en te pittig helemaal niet. Patatjes komen vaak uit de oven en als we pizza hebben krijgt hij het korstje. Zielig, dat droge korstje, maar hij is gewoon nog te klein voor een bal vette kaas en salami. Hij heeft zijn hele leven nog om alles te eten wat los en vast zit, laat ons het in ieder geval proberen enigzins te beperken J

bord met bestek

Na het eten ruimt de een de boel op en meestal is dat manlief, Benjamin gaat of spelen of in bad, ligt eraan waar hij zin in heeft, totdat het bedtijd wordt. Tussen 18:30 en 19:00 doen we een schone (nacht)luier om en pyama aan. Hij vindt tanden poetsen leuk dus meestal geeft hij zelf aan dat hij wil poetsen, door met zijn vinger heen en weer te bewegen en dan een indianengeluidje te maken. Wanneer hij het niet aangeeft zeggen wij het, tijd om tandjes te poetsen en dan rent hij zelf al naar de badkamer. Sommige ouders vragen zich af hoe we dit in godsnaam voor elkaar hebben gekregen en we prijzen ons dan ook gelukkig dat het tandenpoetsen geen oorlog is. Benjamin heeft al na een paar weken na zijn geboorte de eerste tandjes gekregen, dus wij moesten al heel vroeg beginnen met poetsen. Hij weet dus niet beter of dit hoort er gewoon bij. Ik kan iedereen aanraden om jezelf te dwingen het tandenpoetsen in de dagelijks routine te invoeren, want je hebt er echt veel plezier van.

 

Bedtijd

Dan zeg ik dat het bedtijd is en dat we weltrusten tegen pappa gaan zeggen. Hij gaat dan een kroel en een kus brengen (of halen, hoe je het bekijkt) en komt dan met me mee naar onze slaapkamer. Hij trekt zelf de deur dicht aan mijn ochtendjas en sindskort heeft hij een opstapje in de slaapkamer gezet zodat hij zelf het grote bed kan inklimmen. We gaan samen liggen, ik zeg weltrusten en geef hem een kussen in zijn handen. Hij heeft geen knuffels waar hij mee kroelt, maar kussens, dat is zijn ding. Misschien dat de knuffels later komen?

sleeping baby

Wanneer hij in slaap gevallen is naast me, draag ik hem meestal naar zijn eigen kamer en leg hem dan in zijn eigen bedje met zijn dekentje. Pappa en mamma hebben dan rond 19:45 even tijd voor zichzelf. We gaan vroeg naar bed, want als we laat gaan (wat we toch niet redden) missen we alleen maar slaap, dus dat is niet slim. Midden in de nacht wordt Benjamin wakker van iets, hij zit vast met zijn voet, heeft het warm, enge droom, paniekaanval, of iets nieuws wat ik nog niet meegemaakt heb. Hij komt dan zelf zijn kamer uit, loopt naar onze kamer en komt dan (meestal half slapend in paniek) aan ons bed staan zodat we hem op kunnen tillen en bij ons kunnen leggen. We geven hem een aai over de bol, checken of hij zijn speentje heeft en hij valt altijd gelijk weer in slaap. De rest van de nacht ligt hij bij ons.

Nog geen reacties

Geef een reactie